Skip to content

Tram’s herrmode 2016

Trender kommer och går för varje år, därför är det på sin plats att vi tipsar alla män hur herrmode 2016 ser ut. Det är inte helt lätt. Vem är det egentligen som bestämmer hur vi ska klä oss? Det enkla svaret är naturligtvis att ingen gör det, men ändå följer vi gärna modeströmmarna utan stora protester, och klär oss för att passa in i mängden. Herrmode är på det sättet likt dammode. Eftersom det är tråkigt att berätta för er vad ni ska klä på er för att vara moderna så ska vi istället lista några klädesplagg ni absolut inte ska klä er i för att vara inne 2016.

Herrmode 1890
Herrmode a’la 1890

Sandaler

Det var längesen sandaler klassades som någonting modernt och inne. Inte heller år 2016 kommer sandalerna tillbaka. Om det är något plagg som har möjligheten att totalt förstöra resterande kläder så är det sandalen. Herrmode 2016 innehåller inte sandaler, med eller utan strumpor.

T-shirt ovanpå långärmat

Vem minns inte när alla gick omkring med t-shirtar över långärmade tunna tröjor? Detta var oerhört populärt när jag var ung, även bland äldre. Vill du vara inne detta år så hoppar du definitivt över denna icke-trend. Vill du ha både t-shirt och långärmat på dig så är det t-shirten underst som gäller, även om du inte håller modet inne bara för det.

Axelpuffar och utsvängda jeans

Eftersom trender som sagt kommer och går så är det numera inne med klädesplagg som varit inne tidigare och som slutat vara det. Pilotsolglasögonen är ett klassiskt exempel på detta. Men du behöver inte satsa järnet på allt från den tidsperioden bara för att solglasögonen är populära igen. Tjocka axelpuffar på kavajen och utsvängda jeans är ingenting som ska användas 2016. Varken herrmode eller dammode anammar detta.

Naturligtvis är det så att du själv bestämmer vad som är herrmode 2016 för dig. Men vill du att andra ska tycka du är inne och modern är det nog bäst att du anpassar dig efter modevärldens regler och ramar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *