Skip to content

Pendeltåg

Att åka pendeltåg kan vara förödande trist. Speciellt stämmer denna beskrivning in om du gör det dagligen. Men det är många i Sverige som idag pendlar fram och tillbaka mellan arbetsplatsen eller skolan och hemmet. Det är inte alltid man har möjlighet att bo nära platsen där man ska befinna sig på dagarna.

Att spendera en timma på morgonen och en timma på eftermiddagen utan att ha en plan för den tiden är slöseri. Det finns mängder med saker en person kan få gjort under de här perioderna. Två timmar per dag är mycket tid. Att åka pendeltåg kan alltså vara en möjlighet att få gjort saker du annars inte skulle få gjort.

Läsa

En av de vanligaste och möjligtvis bästa sysselsättningarna man kan göra på ett pendeltåg är att läsa. Den där boken som du alltid velat läsa men som du aldrig börjar på, varför inte satsa på den? Hur många veckor tror du att det tar för dig att bli klar med den om du läser två timmar per dag under din resa med pendeltåg? Du kan avverka många böcker på en månad.

Fokusera på ett ämne

Har du en dator till hands när du åker pendeltåg ökar givetvis möjligheterna enormt mycket. Här kan du fokusera på ett specifikt ämne och verkligen lära dig någonting till grunden.

Blogga

Om du är en person som gillar att skriva är tiden du har på ditt pendeltåg perfekt för att blogga. Du har en timme på morgonen och du har en timme på eftermiddagen. Det är verkligen optimalt för en blogg som håller farten uppe och som är kontinuerlig. Detta är annars svårt eftersom man måste ta sig tiden att sätta sig och blogga. Det behöver du inte nu, eftersom du har tid på pendeltåget varje dag.

Lär dig ett språk

Det finns tusentals saker att göra på ett pendeltåg. Är du riktigt sugen på att verkligen lära dig någonting nytt så blir det sista tipset att lära dig ett nytt språk. Det finns tjänster på internet som verkligen fungerar. Om du spenderar två timmar per dag så kommer du förmodligen att bli riktigt bra efter några månader. Med det sagt så får du väl stå ut med att folk tittar på dig märkligt när du uttalar ord på dålig italienska på pendeltåget. Eftersom de flesta väljer att sova på pendeltåg så kan det bli en motsättning i sysselsättningar. Men då vet du vem som tar hand om tiden på bäst sätt.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *