Skip to content

Tätningslister nu när kylan komer

Hösten innebär att det blir kallare, regnigare och stormigare. Redan nu, tidigt i november, har delar av landet få känna på riktigt ruskväder med snö och hagel. Men det är en sak att det blir sämre väder och kallt utomhus, men man vill gärna inte behöva ta på sig raggsockar när man är inomhus.

Nu när det blivit kallare så kan man märka att man behöver sätta nya tätningslister på några ställen. Har du elementen på högsta nivån men fryser ändå? Värmen kan försvinna ut ur dåligt tätade fönster och dörrar. Man kan faktiskt spara en hel del pengar på att sätta nya tätningslister då man kan minska utgifterna för uppvärmning. Ibland kan det även vina något förfärligt i fönstren när det blåser ordentligt ute vilket kan bero på att de är dåligt tätade. Det var så jag upptäckte att vi behövde byta ut listerna på några av våra fönster. Kändes så skönt sen när jag slapp det pipande ljudet som de gav med sig.

I sådana här tider tycker jag annars att det är riktigt skönt att krypa ner i soffan med mitt täcke och dricka té. Det går en del bra program på TV också nu till hösten. Tycker det är skönt att hösten inte innebär en massa krav på saker man måste göra på samma sätt som sommaren. Även om man är ledig under sommaren så kan det blir för mycket med staket som ska målas, stränder som ska besökas och kött som ska marineras och grillas. Det har absolut sin charm, så misstolka mig inte, men hösten innebär inte samma stress om att allt behöver vara så perfekt. Sen är det helt klart deprimerande att det blir så mörkt och vädret är inte så härligt om man måste vara utomhus, men man kan inte få allt är i livet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *