Skip to content

Äntligen är deklarationen inlämnad

calculator-178127_640

Som egenföretagare är varje vår ett riktigt elände, åtminstone när det närmar sig april och den där deklarationen till slut dyker upp i brevlådan. Som privatperson är det en sak, men som företagare är det så mycket mer som ska fixas. Att göra det själv på egen hand är uteslutet så det enda alternativet är att anlita en revisionsbyrå.

Jag har faktiskt hittat en bra partner för revision här i Stockholm och det känns riktigt bra att kunna lämna bort alla papper till någon som faktiskt verkar tycka att det här med siffror, moms och papper är en riktigt exotisk och rolig kombination.

Frejs har blivit en mycket god bekantskap, och även om de har mycket att göra under våren (på grund av såna som mig) så har de ändå alltid tagit sig tid att hjälpa till med mina knasiga frågor om revision, moms och skattefrågor.

Jag ställde själv frågan till min revisor för ett tag sedan kring hur jag ska göra med momsen, går den att göra något åt. Icke, sa han. Det går göra avdrag för allt möjligt, men rör inte momsen – det straffar sig alltid. Se där, sa jag, då gör vi så.

Men det är lätt att bli lite avundsjuk på folk i ens närhet. En bekant till mig, van der Strut, trycker mer än gärna upp det i ansiktet på oss andra varje årsskifte, att nu har minsann hans pappa, som ju är revisor, fixat deklarationen redan innan december har sagt adjö. Vi andra får även i fortsättningen gladeligen anlita en revisor som klarar av detta galant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *