Skip to content

Inspiration för nya kläder

Varje årstid kräver olika typer av kläder, jag utvärderar inför varje ny årstid därför alltid vad för kläder jag behöver. I början av hösten började jag då som vanlig att leta efter nya kläder. Alla mina gamla kläder var faktiskt inte utslitna men jag vill inte klä mig i omoderna kläder. Jag ställde mig då frågan som jag alltid gör: vad för klädstil gillar jag just nu?

Personligen följer jag inga modebloggare eller “experter” om vad som är modernt, som många andra köper jag bara det jag tycker är snyggt. Trots det vet jag att andra personer påverkar vad för kläder jag tycker är modernt och i år ställde jag mig frågan: “Vad påverkar mina val?”. Jag har tänkt på denna frågan vid varje nytt köp de senaste månaderna. Jag kan trots det inte säga att jag har ett absolut svar men jag har märkt ett par saker som jag tänkt dela här.

Vad påverkar åsikter

Den största anledningen jag köpte nya klädesplagg under hösten var att jag ville ha någonting nytt och fräscht. Vi är alla olika i detta men jag känner många som är i samma sits. Jag blir snabbt trött på mina kläder och prylar generellt och vill ofta uppdatera till nya saker. Jag köper därför ofta nya modeller bara för att det är annorlunda. Jag har rotat upp mina äldre kläder och mina nyare kläder är ofta liknande till de jag använde några år tillbaka. Jag har inte ändrat min klädstil radikalt alltså, jag kräver bara konstant uppdatering, även om det är en cirkel.

Jag har märkt mycket av min inspiration kommer från mina resor. När jag har varit på en resa, oavsett om det är utomlands eller inrikes, blir jag väldigt inspirerad. Jag ser ofta radikala klädstilar som vänder många ögon. Jag vill inte gå “Lady Gaga” stilen och vara helt utanför det normala. Man kan dock ta inspiration och göra en egen lite mer normal variant av stilen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *