Skip to content

Nu kommer solen

Vi har den ljusa delen av året framför oss och många har längtat efter värme och sol i flera månader. Trotts att man har levt med svenska väderförhållanden hela sitt liv så uppskattar man våren lika mycket varje år. Man hänger in vinterjackan något för tidig, sitter på uteservering och sippar på rosé trotts att det bara är 15 grader ute och människor från andra nationaliteter tycker att vi är supermärkliga.

Hur som helst, under det mörka vinterhalvåret så kan man sova gott utan att störas av dagsljus och därmed inte ha en tanke på rullgardiner. Nu när dygnet återigen är längre och det är ljust tidigt på morgonen så kan sömnen bli störd av ljuset. Det kan därför vara en idé att köpa nya rullgardiner som verkligen håller solen borta men som också passar in i den inredning du har i ditt hem eller kontor. Finns det något mer osexigt än standardpersienner? Rullgardiner kan verka både mörkläggande och som dekor och på så sätt skapa ett helt annat helhetsintryck i ditt hem.

Vad ska man tänka på när man väljer rullgardiner då? Först och främst så behöver man ju veta måttet på fönstret man ska sätta upp rullgardinen i. Det är ju viktigt att rullgardinen täcker hela fönstret. Därefter så måste man fundera över rullgardinens ljusinsläpp: Ska du sätta rullgardin i ditt sovrum vill du förmodligen att den ska vara helt mörkläggande medan i vardagsrummet kanske man fortfarande vill få in lite ljus. När du har bestämt mått och ljusinsläpp så kan du börja fundera på utseendet, idag finns det så mycket snygga rullgardiner med mönster eller enfärgade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *