Skip to content

Ska det bli loungen eller rivieran i sommar?

Nu är ju sommaren i princip här och jag har inte lyckas möblera eller inreda min altan ännu. Den är totalt avskalad och det saknas både solstolar, soffor, vanliga stolar och ett bord till det. Jag är främst intresserad av loungemöbler och utöver detta skulle jag gärna vilja ha kuddar och andra textilier som ger en färggrann känsla. Men som sagt, jag har verkligen skjutit detta framför mig. Men sommaren kom ju som vanligt som en chock! Det känns som att det snöade för några veckor sedan. Att man alltid ska bli lika förvånad.

Utöver loungemöbler och det andra jag nämnde vill jag också ha mängder med krukor och växter på min altan. Jag älskar växter och en altan utan en hög variation av levande plantor är uteslutet. På sista tiden har jag blivit helt såld på citronträd. De är så snygga! Och de ger liksom en medelhavs-känsla. Tänk dig en varm sommardag. Lukten av citronträdet kommer göra att det känns som om man befinner sig på franska Rivieran.

Och när man luktar på dessa citronträd så sitter man i sina nya loungemöbler. Just ordet loungemöbler kanske är lite oklart, men vad jag förstått så handlar det om möbler som har en avslappnande känsla. Jag tänker mig en soffgrupp med både en eller två fåtöljer och en 3-sitsoffa. Utöver detta en snyggt soffbord och ett mindre bord bredvid någon av fåtöljerna. På soffan och på fåtöljerna ska jag ha mängder med färggranna tyger och kuddar. Det kommer bli alldeles fantastiskt vackert!

Men frågan är hur värt det egentligen är med loungemöbler, krukväxter och satsningar på inredning av altanen om sommaren i Sverige blir vad den faktiskt kan bli – regnig, kall och dyster. Man får helt enkelt satsa och hoppas på det bästa. Om det regnar hela sommaren får jag väl åka till Franska Riverian och luka på mina citronträd där.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *