Skip to content

Ny stege till nya bryggan

Äntligen är våren här. Den senaste veckan har det nästan varit sommar, eller rättare sagt så har det varit sommar. Det betyder att det är hög tid att faktiskt lägga i båten i stugan. Båtbryggan är ilagd sedan ett par veckor tillbaka och en ny stege för att kunna ta sig upp från vattnet är inköpt från stegfabriken.se. Det blev aldrig av förra året att köpa en bryggstege trots att det faktiskt kanske hade behövts, men bryggan tog så lång tid att bygga att jag helt enkelt inte längre hade orken att göra klart allt.

På den gamla, fast förankrade bryggan som hade ruttnat satt förmodligen tidernas äckligaste stege. Den hade inte lyfts upp ur vattnet en enda gång de senaste 20 åren vilket hade gjort att alger hade förpestat allt trä. Så det var ingen stor grej att faktiskt köpa en riktigt bra stege i aluminium och med sköna trästeg den här gången. Den nya bryggan är ju inte fast förankrad, utan det är en flytbrygga som jag passade på att bygga själv under förra sommaren. Bryggan är dessutom förberedd för att kunna lägga till och förankra båten i, vilket gör att jag nu inte behöver åka iväg med bilen för att komma ut på havet. Nu kommer den istället att ligga och guppa 30 meter från stugans altan, vilket gör att jag kommer kunna känna havsdoften på riktigt utan att behöva anstränga mig.

Det enda jag funderar på nu är om jag ska köpa en stege till båten också (mycket stegar i det här inlägget, jag vet). Jag har aldrig riktigt använt båten till att bada från. Dock hade det varit skönt att faktiskt kunna ta ett dopp och sedan kunna komma tillbaka in i båten, det är så jobbigt när man inte kommer upp liksom.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *