Skip to content

Rolex är värt pengarna

 

Jag skulle vilja hävda att klockor från Rolex är världens bästa. De är antagligen världens mest kända. Jag kan inte minnas att jag träffat någon som inte visste vad Rolex är kända för. Detta beror naturligtvis på många olika faktorer. Men en viktig del i det hela, och kanske det som är grunden till alla framgångar, är Rolex historia.

Varumärket Rolex registrerades för över 100 år sedan. Det exakta årtalet var 1908 och det var en man vid namn Hans Wildorf tillsammans med hans svåger Alfred Davis som var figurerna bakom. Men för 100 år sedan var det knappast armbandsur som var prioriterat. Det användes inte ens under denna period. Faktum är att det inte användes förrän efter första världskriget och då enbart av kvinnor. Det var fickur som gällde och senare även andra tidtagningsapparater.

Varför de registrerade sin verksamhet under namnet Rolex har många siat om under åren. Faktum är att svaret på den frågan aldrig verifierades av varken Hans eller Alfred, vilket lämnar en slags mystik över varumärket. Många idéer finns dock. Kanske är det döpt efter ljudet som låter när man drar upp ett ur. Kanske valde de ett namn som skulle vara enkelt att uttala på alla världens språk. Vissa menar att Rolex är ett ord som för tankarna till det franska ordet för exklusivt urmakeri. Kanske är det bara ett riktigt bra namn på ett varumärke. Hur det hela ligger till får vi aldrig veta.

Klockorna de tillverkar har i alla fall fortfarande absoluta världsklass. När du köper en klocka ifrån Rolex kan du förvänta dig det mesta. De ska fungera länge, och då menar de länge. Faktum är att Rolexklockor ofta går i arv eftersom de är så pass värdefulla och eftersom de fungerar så pass bra oavsett ålder. Att köpa en klocka ifrån Rolex kan alltså ses som en riktigt bra investering. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *